снимки: Диян Георгиев, читателЧитател на Петел“ съобщи за опасен пешеходен подлез

...
снимки: Диян Георгиев, читателЧитател на Петел“ съобщи за опасен пешеходен подлез
Коментари Харесай

Читател на „Петел“: Този подлез във Варна е опасен! Дадох месец на общината, преди да се обърна към медиите – нищо не направиха

снимки: Диян Георгиев, четец

Читател на „ Петел “ заяви за рисков пешеходен подлез във Варна. Намира се под бул. Владислав Варненчик, тъкмо до спирка на градски превоз " Патриарх Евтимий ".

Гражданинът ни е дал и фотоси по ярко и по мрачно от трасето за пешеходци, което е известно и с това, че родолюбиви българи украсиха стените му с буквите от първата българска писменост – глаголицата. Ето какво споделя още нашия четец:

Пиша Ви, тъй като според " каналния ред " оповестих на Община Варна още на 19 януари за изчезнали решетки на отводнителни канали (откраднати предполагам), създаващи заплаха за травма на преминаващите през подлеза. Относително бързо сигнала ми бе доказан от районната администрация и... дотук. Решетки няма и до през днешния ден.



За страдание това не бе всичко. Няколко дни по-късно, в подлеза стана мрачно, тъй като някой очевидно бе откраднал и захранващия ел. кабел. Отново уведомих Община Варна, този път с телефонно позвъняване, тъй като съгласно мен подлеза стана доста рисков - мрачен и с изчезнали решетки на каналите, идеална причина за сериозна травма на човек, място за обири и така нататък



От Община Варна ми дадоха отговор че знаят за подлеза, само че той бил застрахован. Застрахователите били описали вредите и от общината ги чакали... Удобно, само че рисково! Ставаше дума за откраднати единствено към 5 метра кабел, както ми потвърдиха и от администрацията. 5 метра!



Е, към дата 21.02 не са към този момент 5 метра. Потрошени или изчезнали са всички осветителни тела и целия захранващ кабел. Прилагам Ви настоящи фотоси на всичко гореописано.

 Това е характерен образец за безхаберие и индиферентност на евентуално някой чиновник. Не желая да не преставам в тази посока, само че до момента в който има безсърдечие, което като вирус взема нови и нови жертви, нищо положително не чака благото ни родно място. Колко му е някой гамен да изкара акъла на дете, отиващо/връщащо се от учебно заведение по мрачно...

Изчаках задоволително доста време, дадох късмет на Община Варна да покаже грижа за популацията, само че уви.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР